PUF PASTA TARİFİ - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Mayıs 2020 Cumartesi

PUF PASTA TARİFİ

Puf Pasta Tarifi

YAPIMI ÇOK KOLAY PUF PASTA TARİFİ

(10-12 Kişilik - 25 dakika)
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Krema Malzemeleri:
  • 75 gr tereyeğı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım kaşık nişasta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım lt süt
Süslemek İçin:
  • 2 adet muz
  • Soğuk süt
  • Hindistan cevizi
YAPILIŞI
İlk olarak pasta kekini yapmaya başlıyoruz. Bunun için gerekli tüm malzemeleri bir kaba koyduktan sonra mikser ile iyice çırpın. Sonrasında kek kalıbı içine koyarak 175 derecede pişirin. Pasta keki pişerken kremaya başlayabiliriz. Orta büyüklükte bir tencere içine margarini, unu ve nişastayı koyun. Bu karışımı, unun kokusu gidene kadar kavurun. Sonrasında krema için diğer malzemeleri de ilav ederek kıvamı gelene kadar karıştırın. Krema hazır olunca soğuması için bir kenara alabiliriz.

Pasta keki piştikten sonra fırında çıkararak bir müddet soğuması için bekletelim. Biraz ılıyan keki çay bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar halinde bölelim. Kalan parçaları da blenderda öğütelim.
Yuvarlak olarak kestiğimiz keklerin hepsinin tek tek süt dolu kabın içine batırın. Sonra kaptan çıkarıp üzerine muz parçaları koyun. Ve üzerlerine krema sürün. Sonra öğüttümüz kek parçalarına bu kekleri üstünü kaplayacak şekilde bastıralım. Böylece puf pastalarınız hazır olmuş olacak.
Püf noktası: Hazırladığımız puf pastalarını buzdolabından bir süre bekletmek tam kıvamına gelmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar. Üzerine Hindistan cevizi ile veya keyfinize göre süsleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder