Antakya usulü tavuk döner tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

12 Mayıs 2020 Salı

Antakya usulü tavuk döner tarifi

Antakya dönerini ayağınıza getirdik hanımlar, beyler. Sosuna aşık olduğumuz döneri kendi yöntemlerimizle evde hazırladık, tadına doyamadık! Sizi de bu lezzetten mahrum bırakmak istemedik elbette. Antakya döneri nasıl yapılır diyenler için tarifi geliyor, buyursunlar.

Antakya usulü tavuk döner tarifi
















Dönerin her türlüsünü çok severiz ama Antakya dönerine biraz daha torpil geçtiğimiz doğrudur :) Eti, sosu, lavaşı... Hepsi gerçek bir uyum içinde doğrusu. Siz de denemek istiyorsanız Antakya usulü tavuk döneri tarifini şuraya bırakıyoruz;

MALZEMELER

Bir kilo kemiksiz tavuk but
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İsteğe bağlı baharatlar
Sosu için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon, karabiber, tuz ve kekik
Üzeri için:
Kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

İlk olarak sarımsakları dövün.
Derin bir kabın içine salçayı, zeytinyağını, yoğurt ve baharatları alıp karıştırın.
Tavuk butlarının derilerini çıkarın ve sosun içine ilave edin.
Kabın üzerini örtün ve tavuk dilimlerini bu şekilde bir gün dinlendirin.
Ertesi gün tavukları az yağlı tavada pişirin.
Sıra geldi sosu hazırlamaya...
Bunun için sos malzemelerini tavaya alın ve salça kaynayana kadar pişirin.
Lavaş ekmeğini tavada ısıtın.
Ekmeğin içine bol miktarda sos koyun ve sosu lavaşa yayın.
Sosun üzerine pişirdiğiniz tavuk tavukları ekleyin. Üzerine maydanozu serpiştirin.
Dürümünüzü iç harcı akmayacak şekilde sarın.
Yanında patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder