Kelle paça çorbası tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

27 Temmuz 2019 Cumartesi

Kelle paça çorbası tarifi

Kelle paça çorbası; küçük ve büyükbaş hayvanların kesilmiş kafa (kelle) ve ayak(paça) bölümlerinden yapılan hafif sıvı et parçalı bir yemektir. 

Hem ayak hem de kafa kısmında bolca kıkırdak içerdiğinden dolayı vücudun kolejen üretimi arttırarak genç ve dinamik kalmasını sağlar.


Bu kadar faydalı olan ve uzmanlarında içilmesini önerdiği kelle paça çorbasını evde pişirmek istiyorsanız temizliğine ve püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir.


KELLE PAÇA NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
4 tane ince sarımsak
1, 5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı sirke
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz
1 kuzu kellesi
1 parça dana ayağı
YAPILIŞI
Öncelikle koyun kellesi yağlı olduğu için akşamdan suya koyup, beyaz olana kadar aralıklarla 4 defa suyunu değiştirin. 
Not: Kelleyi eğer kasaptan aldıysanız, kellenin burun kısmını aşağıya gelecek şekilde vurularak içindeki pisliklerin çıkmasını sağlayabilirsiniz. 
Güzelce yıkayarak, düdüklü tencerede 1, 5 litre su ile 1 saat kadar kelle ve ayakları kaynatın. 
Düdük sesini duyduktan sonra 1 saat daha kaynatın. Kelle haşlandıktan sonra tepsiye dökerek kemikleri ve etleri ayırın.
Etleri didik didik edip kenara alın. Tencerede unu güzelce kavurun. Üzerine 1 bardak suyu ekleyerek karıştırın. Topaklanan unları süzgeçle ezerek pürüzsüz hale getirin. 
Kellenin kaynadığı suyu bu karışıma ekleyerek bir taşım kaynatın ve tuzu ilave edin.
Kaynarken üzerine çıkan köpüğü kaşık yardımıyla alıp atın. 
Sosunu hazırlamak için; sarımsakları ezip, sirke ile karıştırın. Limonda ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder