Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler
- yarım paket margarin(125g, yumuşak)
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 yumurta(akını ayır)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 2yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Kandil Simiti Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın akını ayır, sarısıyla bütün malzemeleri karıştır ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur yap.
- Yumurtanın akına biraz su koy karıştır, hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batır.
- Yağlı tepsiye diz 150’C fırında 25 dk. pişir…
Kandil simidi püf noktaları
- Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması dikkat edilmesi gereken ilk kuraldır.
- Unu eleyerek ve kontrollü bir şekilde kullanmalısınız.
- Elde ettiğiniz hamurun ele yapışmaması ve yumuşak olması gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder