Patates püreli et sarma tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

29 Ekim 2018 Pazartesi

Patates püreli et sarma tarifi

ALMAN MUTFAGINDAN LEZİZ TARİFLER 
.


Almanya, patatesle özdeşleşmiş bir mutfağa sahip. Patatesi her formda seven ALMAN lar, Kızarmış, haşlanmış, kavrulmuş, haşlanmış veya püre patatesi her ögünde yiyebilirler. 

Dolayısıyla Alman mutfağında patatesi çok fazla görebilirsiniz. 
Elbette patates kullanamadıkları Lezzetler de bulunmakta. 

Tavuk ve kırmızı etle yapabileceğiniz bu tarifte, etli sarma yapabilecek seklinde geniş ve ince olarak dilimlemeniz gerekiyor. 

Ardından isteğinize göre sevdiginiz turşuları etin içine koyup sararak eti rulo haline getirin,gerekirse bir kürdanla birbirine baglayın kitleyin.

Et rulolarını tavada orta ateşte hafifce kızartın, etlerin üzerini mühürleyin.


Tavaya su eklemeden önce dilerseniz mühürlenmiş etleri yana çekip yagın içine ince dilimlenmiş kırmızı lahana koyabilirisiniz.

Yagda Kavurduğunuz kırmızı lahanalar yumuşayınca, artık tavaya iki üç parmak kalınlığında su dökün, tencereye ayrıca soyulmuş iki üç patates de ekleyin.

Tuzunu ve baharatını ekledikten sonra etleri ve sebzeleri kısık ateşte, kapalı tencerede iki saat kadar haşlayın.

Su biterse, tencereye yeniden su ekleyin.
2 saat sonra Patatesleri çıkarıp püre haline getirin.
Etleri ve kırmızı lahanayı tabaga koyun, patates püresini de ekleyin, ayrıca tencerede ki et suyunu biraz krema ile karıştırıp kıvamlı hale getirip etin üzerine sos olarak dökebilirsiniz.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder