MUZLU VE PUDİNGLİ KOLAY PASTA TARİFİ - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

22 Mayıs 2020 Cuma

MUZLU VE PUDİNGLİ KOLAY PASTA TARİFİ

kolay-pasta-tarifleri

Muzlu pastanın yeri her zaman ayrıdır. Puding ve hazır pasta tabanı ile kolay bir şekilde muzlu pasta yapabilirsiniz. İşte gereken malzemeler ve yapılışı...

Malzeme Listesi
  • 2 adet kakaolu pasta tabanı
  • 2 adet muz
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi (süslemek için)
YAPILIŞI
İlk olarak çikolata sosunu hazırlayalım. Çikolata sosunu kısık ateşte puding kıvamına gelene kadar pişirelim. Sonrasında buzdolabı poşeti içine alarak ağzını sıkıya bağlayalım ve yarım saat buzlukta bekletelim.
Daha sonra pudingi yapalım. Bunun için puding paketi üzerindeki tariften faydalanabiliriz. Sonrasında pasta tabanının enlemesine ikiye bölünüz. Alta koyacağımız tabanı yarım çay bardağı süt ile ıslatın. Sonrasında hazırladığımız pudingi pasta tabanının ilk katına sürelim. Muzları ince ince doğradıktan sonra sürdüğümüz pudingin üzerine yerleştirelim. Aynı işlemi diğer pasta tabanı ile de yapalım.
Son olarak buzdolabına soğuması için bıraktığımızı çikolata sosunu alarak poşetin ucunda küçük bir delik açalım ve pastanın üzerinde bu şekilde gezdirin. Ve bu şekilde 45 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Servis ederken üzerine isterseniz Hindistan cevizi isterseniz Antep fıstığı ya da meyve dilimleri ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder