Ev salçası nasıl yapılır - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

28 Mart 2020 Cumartesi

Ev salçası nasıl yapılır

Ev salçası nasıl yapılır

Evde kendi salçanızı en sağlıklı koşullarda yapmanın en kolay adımlarını haberin devamına göz atarak yapabilirsiniz. İşte evde salça yapmanın pratik yolları!

Salçayı hemen hemen tüm yemeklerde ve soslarda kullanırız. İçerisine hiçbir katkı maddesi eklemeden, kendi ellerinizle gönül rahatlığıyla hazırladığınız salçaların mutluluğunu tadabilirsiniz.


Öncelikle salça yaparken mutlaka kaynar suya batırılmış, tahta kaşık kullanmalısınız çünkü metal kaşık ile karıştırmak salçanın kısa sürede küflenmesine sebep oluyor.


İşte sağlıklı salça tarifi

Domatesleri iyice yıkayıp soymadan dörde bölün ve robottan geçirin. Bütün domatesleri robottan geçirdikten sonra tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Domatesler kaynadığı esnada tahta bir kaşık yardımıyla ara sıra karıştırın
Salçanın suyu çekildiğinde ve kıvamı koyulaştığında bir el blender’ı yardımıyla yeniden tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice ezin.
İçine 3-4 çorba kaşığı kadar kaya tuzu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tepsilere paylaştırıp üstüne ince bir tülbent koyarak güneşte kurumaya bırakın. Salça yaparken fazla güneşe maruz kalan domatesler salçanın rengini bozabilir.

Doğru bir şekilde domatesleri kurutmak için 9.00-11.00 veya 15.00-17.00 saatleri arasında domatesleri güneşe çıkarabilir ve kolayca kurutabilirsiniz.

Saçla Nasıl Saklanmalı?Salçanın uzun süre saklanması için buzdolabında korunması gerekmez. Salçanın küflenmesini engellemek istiyorsanız, kuru ve serin bir yerde, örneğin kilerde saklamanız yeterlidir. 

Salçayı uzun süre küflenmeden saklamak için yapacağınız bir başka işlem ise cam kavanoza aktardıktan sonra üzerine bir miktar zeytinyağı dökmenizdir. Bu işlem salçanın bozulmasını ve küflenmesini önleyecektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder