Buzdolabında Tutmamanız Gereken 12 Yiyecek Maddesi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

17 Aralık 2019 Salı

Buzdolabında Tutmamanız Gereken 12 Yiyecek Maddesi

Mutfağınızda buzdolabının yer almadığı bir hayat düşünün….

 Düşünmeye çalıştınız, ama bu imkânsız bir şey, öyle değil mi? Sütleri ve yoğurtları ertesi güne kadar bozulmadan nerede saklardınız? Aklınıza pek bir şey gelmiyor mu? 

Ne yazık ki, her şey buzdolabınızda taze kalmaz. Aksine, bazı ürünler buzdolabında daha uzun süre taze kalmamakla birlikte bunları buzdolabınızda saklamanız daha da tehlikeli olabilir. Bunu biliyor muydunuz? Mesela ben bilmiyordum… Bu listede, hiçbir koşul altında, ASLA buzdolabına koymamanız gereken 12 yiyecek maddesini öğreneceğiz. Bu on iki yiyeceğin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Hadi hep birlikte öğrenelim.

1. Soğan.Soğan her mutfağın vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Soğan girmeden pişirilen bir yemek yok gibi bir şeydir. Soğanı birçok farklı yemek için kullanabilirsiniz. Menemene soğan konur mu konmaz mı tartışmasına girmeyeceğiz, ama yemek pişirirken soğanın kullanılmaması neredeyse mümkün değildir. Soğanı uzun süre saklayabilir ve yıl boyunca satın alabilirsiniz. Soğanla ilgili olarak bilmeniz gereken tek konu, bozulmamaları için doğru şartları nasıl ve ne şekilde yaratacağınızdır. Doğru şartları yaratmanız ve uygulamanız durumunda, soğanların aromasını ve besin değerini koruyabilir ve on aya kadar bozulmadan taze bir şekilde saklayabilirsiniz. Soğanları saklamanın en iyi yolu, patateslerle aynı şekilde saklamaktır (saklama şekilleri bu listenin bir önceki maddesinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır). Soğanları kilerde patateslerin yanında saklamamanız yeterlidir. Çünkü patateslerin açığa çıkardığı gazlar nedeniyle soğanlar çok daha hızlı şekilde bozulabilir. Soğanları tercihen güneş görmeyen, kuru ve serin bir yerde saklayın. Arkadaşlarınızı yemeğe davet ettiyseniz bir farklılık yapıp onlara soğan çorbası ikram etmeyi düşünebilirsiniz. Eminiz ki herkes için hoş bir değişiklik olacaktır. Ancak bunun için soğanları doğru koşullarda sakladığınızdan emin olun.
2. Sarımsak.Sarımsak çok sayıda farklı tarifte kullanılır. Taze sarımsağı süpermarketten satın alabilir ya da bahçenizde kendiniz kolayca yetiştirebilirsiniz. Sarımsağı uzun süre boyunca taze tutmak için en iyi saklama şeklinin ne olduğunu bilmekte fayda var. Sarımsağı saklamanın en iyi yolu, sarımsak kavanozu olarak adlandırılan özel kapların içinde saklamaktır. Yapmamanız gereken şey ise, sarımsağı buzdolabında saklamaktır. Bunun nedeni ise, soğuk derecelerde saklandığında sarımsağın filizlenmesi ve çok daha hızlı bozulmasıdır. Sarımsağı kiler gibi serin ve karanlık bir yerde, örneğin soğanların yanında saklamalısınız. Böylelikle sarımsak uzun süre taze kalacaktır. Bir sonra söz edeceğimiz ürünü buzdolabına koymak kulağa başta biraz tuhaf gelebilir, ancak görünüşe bakılırsa bunu yapan insanlar var. Peki ya siz bunu yapıyor musunuz?

1. Soğan.Soğan her mutfağın vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Soğan girmeden pişirilen bir yemek yok gibi bir şeydir. Soğanı birçok farklı yemek için kullanabilirsiniz. Menemene soğan konur mu konmaz mı tartışmasına girmeyeceğiz, ama yemek pişirirken soğanın kullanılmaması neredeyse mümkün değildir. Soğanı uzun süre saklayabilir ve yıl boyunca satın alabilirsiniz. Soğanla ilgili olarak bilmeniz gereken tek konu, bozulmamaları için doğru şartları nasıl ve ne şekilde yaratacağınızdır. Doğru şartları yaratmanız ve uygulamanız durumunda, soğanların aromasını ve besin değerini koruyabilir ve on aya kadar bozulmadan taze bir şekilde saklayabilirsiniz. Soğanları saklamanın en iyi yolu, patateslerle aynı şekilde saklamaktır (saklama şekilleri bu listenin bir önceki maddesinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır). Soğanları kilerde patateslerin yanında saklamamanız yeterlidir. Çünkü patateslerin açığa çıkardığı gazlar nedeniyle soğanlar çok daha hızlı şekilde bozulabilir. Soğanları tercihen güneş görmeyen, kuru ve serin bir yerde saklayın. Arkadaşlarınızı yemeğe davet ettiyseniz bir farklılık yapıp onlara soğan çorbası ikram etmeyi düşünebilirsiniz. Eminiz ki herkes için hoş bir değişiklik olacaktır. Ancak bunun için soğanları doğru koşullarda sakladığınızdan emin olun.
2. Sarımsak.Sarımsak çok sayıda farklı tarifte kullanılır. Taze sarımsağı süpermarketten satın alabilir ya da bahçenizde kendiniz kolayca yetiştirebilirsiniz. Sarımsağı uzun süre boyunca taze tutmak için en iyi saklama şeklinin ne olduğunu bilmekte fayda var. Sarımsağı saklamanın en iyi yolu, sarımsak kavanozu olarak adlandırılan özel kapların içinde saklamaktır. Yapmamanız gereken şey ise, sarımsağı buzdolabında saklamaktır. Bunun nedeni ise, soğuk derecelerde saklandığında sarımsağın filizlenmesi ve çok daha hızlı bozulmasıdır. Sarımsağı kiler gibi serin ve karanlık bir yerde, örneğin soğanların yanında saklamalısınız. Böylelikle sarımsak uzun süre taze kalacaktır. Bir sonra söz edeceğimiz ürünü buzdolabına koymak kulağa başta biraz tuhaf gelebilir, ancak görünüşe bakılırsa bunu yapan insanlar var. Peki ya siz bunu yapıyor musunuz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder