- Sosis Kızartması
Sosisleri suda haşladıktan sonra bir miktar yağ ve baharat ile tavada kızartarak güzel bir atıştırmalık yapabilirsiniz.
- Patates Topları
Haşlanmış patatesleri ezerek baharatlar ile karıştırıp top haline getirebilir ve lezzetli bir kahvaltılık oluşturabilirsiniz.
- Minik Poğaçalar
Poğaça hamuru yapıldıktan sonra küçük yuvarlaklar haline getirilip fırına verildiğinde sevimli poğaçalar meydana gelecektir.
- Biber Kızartması
Kırmızı, yeşil, sarı biberler ince ince doğranarak kızartılabilir ve üzerine domates sosu da yapılarak sofrada renk yaratmak mümkündür.
- Çikolatalı Krepler
Desenli krep tavalarında krep pişirildikten sonra içine çikolata sürüp krepler katlanarak yapılmaktadır.
- Sebzeli Omlet
Yumurta, süt ve baharatlar ile maydanoz ve dereotu karıştırılarak protein deposu bir atıştırmalık yapılabilmektedir.
Karadeniz’e özgü kuymak; mısır unu, tereyağı ve sıcak su karışımı ile elde edilen oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder