Tencerede kek nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

25 Aralık 2018 Salı

Tencerede kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinde ve ani gelen misafirlere pratik bir şekilde hem de fırını kullanmadan kek hazırlamak istiyorsanız tencerede kek tarifini deneyebilirsiniz. Uzman şeflerin bile sık sık yaptıkları tencerede kek tarifi vazgeçilmeziniz olacak.
Tatlı krizlerinizi bastırmak aynı zamanda pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere tencerede kek muhteşem bir tarif olabilir. Yapılışı ve pişmesi kolay olan tencerede kek tarifine çocuklarınız da çok beğenecek.
TENCEREDE KOLAY KEK TARİFİ:
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yumurtayla şekeri yüksek hızda güzelce çırpın. Ardından sütle sıvı yağı da ekleyin. 
Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da çırptıktan sonra ısıya dayanıklı kabı margarinle yağlayın.
Yağlanan kaba kek hamurunu dökün. 
Büyük bir tencerenin içerisine de  kek hizasına gelene kadar soğuk su koyun.
Önce orta dereceli ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın.
İlk 30-35 dk kapağı kesinlikle kapağını açmayın. Maksimum 50-55 dk da hazır olan keki hemen servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder