Panna Cotta tatlısı nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

25 Aralık 2018 Salı

Panna Cotta tatlısı nasıl yapılır?

Dünya mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan Panna Cotta, jel kıvamındaki bir tatlıdır. Sütlü birçok tatlıya rakip olacak Panna Cotta tatlısını evde hızlıca hazırlayabilirsiniz. İşte Panna Cotta tatlısının tarifi...
Ana malzemesi süt ve krema olan Panna Cotta içerisindeki jelatinlerle katılaşıp kıvamlanarak, içinizi baymadan tatlı krizlerinizin önüne geçecek. Çok küçük porsiyonlarda bile inanılmaz doyurucu bir tat bırakarak herkesin çok beğeneceği Panna Cotta tatlısını hızlıca evde yapabilirsiniz.
PANNA COTTA TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
1 su bardağı süt 
1 su bardağı krema 
1 paket jelatin
Yarım çay bardağı kadar toz şeker 
1 paket şekerli vanilin
Sosu için;
400 gram kadar donmuş frambuaz 
Yarım çay bardağından az su 
Yarım çay bardağı kadar toz şeker
YAPILIŞI
Süt, şeker ve jelatini bir tencerenin içerisine alıp kaynamasına yakın vanilyayı ekleyin.
Bir taşım kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp kaselere koyun. Ardından sosu hazırlamak için ayrı bir tencere alın.
Tüm malzemeleri kaynatın. Süzgeçten geçirdikten sonra robottan geçirin.
Sos ve tatlı da ayrı ayrı soğuduktan sonra üzerine dökebilirsiniz. 
Tane frambuazlarla süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder