Pastanelerde veya meşhur tatlıcılarda satılan keşkül tatlısını evde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte evde keşkül tatlısı yapımı...
Osmanlı döneminde dervişlerin iple bellerine bağladıkları kaselere keşkül ismi verilirdi. Adını buradan alan lezzetli keşkül tatlısı, gurur ve kibir adına dilenmeye mecbur bırakılan dervişlere yiyeceklerini koymaları için keşkül adı verdikleri çantalar takılırdı. "
.
İŞTE EVDE KEŞKÜL TATLISI YAPIMI...
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta sarisi
1 su bardağı çekilmiş toz badem
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta sarisi
1 su bardağı çekilmiş toz badem
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
Tencereye nişasta ve su hariç tüm malzemeleri kaynaya kadar karıştırın.
Daha sonra suyla nişastayı karıştırdıktan sonra tencereye ilave edip tekrar kaynatın.
Ardından pişen tatlıyı kaselere eşit miktarda paylaştırın.
Buzdolabında dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder