Zeytinyağlı barbunya tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

22 Ekim 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı barbunya tarifi

Tadına doyamayacağınız zeytinyağlı barbunya tarifini sizler için açıkladık. İşte pratik yoldan yapımıyla nefis barbunya pilaki tarifi...
Zeytinyağlı denildiği zaman akıllarda ilk canlanan tariflerden olan taze barbunya, hemen hemen herkes tarafında severek tüketilen yemeklerden biridir. Hem kolay hem de lezzetli zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi için haberimizi mutlaka okumalısınız. İşte en lezzetli barbunya pilakinin tarifi...
MALZEMELER
500 gram barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tane soğan
1 orta patates
1 tane havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI
İçi geniş bir tencerenin içine barbunyaları atıp üzerini geçecek kadar su dökün. 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzün. Bu esnada barbunyaların dağılmasına müsade etmeyin.
Öte yandan soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede yarım su bardağı su ile pişirin.
Yumuşayan soğana zeytinyağını dökerek ilk önce salçayı sonra da küp küp doğranan patatesleri, ince halkalar şeklinde kesilen havucu ve sarımsakları ekleyin. Yaklaşık 2 dakika yağda karıştırdıktan sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kaynar suyu ilave edin. Havuç ve patatesleri 5 dakika pişirdikten sonra barbunyaları ekleyerek, su az kaldıysa bir miktar kaynar su ekleyin.
Havuç ve patatesleri kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin.Yemek piştikten sonra altını kapatıp soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder