Şerbetli tatlı sevenler için ev yapımı Kemalpaşa tatlısının tarifini araştırdık. İşte pratik Kemalpaşa tatlısı tarifi...
Ağızda dağılan tadı ve nefis şerbetiyle damaklarda iz bırakan Kemalpaşa tatlısı, adını Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden alıyor. Kalabalık davetlerin kurtarıcısı olacak bu tarifi evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
İŞTE EV YAPIMI KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ...
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetinden başlayın.
Daha sonra derin bir kabın içerisine yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu koyarak güzelce çırpın. Ardından irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Pişen hamurların üzerine soğuk şerbeti ilave ederek lezzetli tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder