Uzakdoğu mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan siyah pirinç pilavının vücuda bir çok faydası bulunuyor. İşte siyah pirinç pilavı tarifi...
Sıradan pilav tariflerinden sıkılanlar ve farklı lezzetlerle sofralarını süslemek isteyenler bu tarife bayılacak. Uzakdoğu'da balıkların yanında servis edilen meşhur siyah pirinç pilavının tarifini araştırdık.
İŞTE SİYAH PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı siyah pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI
Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçleri sıcak suda 15 dakikada bekletin. Daha sonra geniş teflon tencerenin içerisinde tereyağını eritin.
Ardından suda bekleyen pirinçleri ve tuzu tavaya ekleyerek güzelce kavurun. Sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını kağıt havlu ile kapatın.
Demlenen pilavı limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder