Pelmeni nasıl yapılır?he - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

19 Ekim 2018 Cuma

Pelmeni nasıl yapılır?he

Rus mutfağının lezzetli tarifleri arasında yer alan Pelmeni mantısının tarifini sizler için araştırdık. İşte Pelmeni mantısının tarifi...
İtalyanlar'da ravioli, Uzakdoğu mutfağında gyozo olan farklı mantı tarifi Rus'lar da ise Pelmeni olarak adlandırılmış. Görünüşü ve iç harcının lezzetiyle çok seveceğiniz alacak bu tarifi "Yasemin.com" ekibi olarak sofralarınıza getiriyoruz. İşte Pelmeni mantısı tarifi...
MALZEMELER
Hamuru için;
4,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
İçi için;
200 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
İç malzemeleri derin bir kasenin içerisinde hazırlayarak tarife başlayın. Daha sonra soğanların kabuğunu soyarak minik minik doğrayın. Ardından bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile birlikte kıymaları da ilave ederek kavurun.
Kıymalar pişince ocaktan alın ve tuz ve karabiberi ekleyin.
Yoğurma kabına unu yumurtayı, suyu ve tuzu ilave ederek güzelce karıştırın.
Çok sert olmayacak şekilde hamuru hazırladıktan sonra beş eşit parçaya ayırın.
Bezeleri tek tek ve ince bir biçimde açın. Bir su bardağının yardımıyla açtığınız hamurlardan minik yuvarlaklar elde edin.
Hamurların arasına kıymalı harcı ekleyerek, yarım ay şeklinde kapatın.
Hazırlanan hamurları 15 dakika dinlendirdikten sonra kaynayan suyun içerisinde 10 dakika pişirin.
Sade ya da üzerine salçalı sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder