Limon Reçeli Tarifi
Kaç Kişilik12 kişilik
Pişirme Süresi50 dakika
Hazırlama Süresi25 dakika
Limon Reçeli Malzemeleri
- 4 adet limon
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Limon Reçeli Nasıl Yapılır?
- Limonları yıkayıp beyaz kısımları üzerinde kalacak şekilde bıçakla soyun.
- Soyduktan sonra portakal gibi dilimlere ayırın ve her dilimi 2-3 parçaya ayırın.
- limonların üzerine şeker ilave edin ve bir kenarda bekletin.
- limonların şekerle sulanmasını beklerken, limon kabukların üzerine kaynar su ilave edin, 5 dakika sonra suyu süzün.bu işlemi 3 kere tekrarlayın.
- sulanan limon-şeker karışımının üzerine suyu ekleyin ve kaynatın.
- kaynadıktan sonra doğradığınız limon kabuklarını ekleyin.
- ara ara karıştırarak 40 dakika kısık ateşte pişirin.
- reçelinizi kavanoza koyun, kapağını kapatıp ters çevirerek buzdolabında bekletin.
- afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder