Hiçbir şey çöpe gitmesin! Kesilen süt nasıl değerlendirilir? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

4 Ekim 2018 Perşembe

Hiçbir şey çöpe gitmesin! Kesilen süt nasıl değerlendirilir?

Kaynatılan süt bazı nedenlerden dolayı pıhtılaşmaya başlar ve bu duruma halk arasında süt kesilmesi denir. Eğer kaynattığınız süt bazı kimyasal sebeplerden dolayı kesildiyse sakın çöpe atmayın çünkü değerlendirmenin birden fazla yolu var. Ekmek aslanın ağzında gençler, ona göre.

Kaynatılan sütün aniden pıhtılaşmasının nedenleri arasında; zamanlama hatası, sıcaklık, mikroorganizmalardan kaynaklı gerçekleşen kimyasal sebepler bulunur. Sütün kesilmesi normal bir durum değildir ve bu sütün bozuk olduğunun işaretidir.

Süt kaynama esnasında kesildiyse endişelenmeyin. Bu sütten birden fazla tarir çıkarmak mümkün. İşte kesilen sütü değerlendirmenin yolları:

süt kesilmesi2

1. Peynir yapımı

lor
Kesilen süte 1 adet limon sıkın ve hızlı bir şekilde karıştırın. Karıştırmaya devam ettikçe dütün iyice topaklandığını göreceksiniz. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde kaynakttıktan sınra dütün ağzını kapatın ve dinlendirin. Ardından suyunu süzün. Lor peyniri kıvamında bir süt ürünü hazırlamış olacaksınız. İsteğinize göre tuz ekleyebilirisiniz.

2. Çorba kıvamını artırma

çorba
Kesilen sütü çorbalarınızda kıvam artırmak için kullanabilirsiniz. Bunun için sütünüzü blender'dan geçirmeniz yeterli olacaktır.

3. Hamur işi

hamurişi
Ekşiyen sütü atmak yerine hamur işlerine dahil edebilirsiniz. Yiyeceğiniz piştikten sonra hiçbir şekilde kötü tat ya da koku almayacaksınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder