Hamsili pilav nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

21 Ekim 2018 Pazar

Hamsili pilav nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının leziz tariflerinden biri olan hamsili pilav nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte pratik hamsili pilav tarifi...
Hamsinin pilav ile uyumu yakalayan bu tarif, özelikle Rize ve Trabzon ilinde çok sık yapılıyor. Ağızda dağılan muhteşem tadı ile yedikçe yemek isteyeceğiniz hamsili pilav tarifini sizler için araştırdık.
İŞTE LEZZETLİ HAMSİLİ PİLAV TARİFİ...
MALZEMELER
1 kilogram hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 kahve fincanı kadar zeytin yağı
1 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
YAPILIŞI
Hamsileri suyun altında iyice yıkadıktan sonra kevgir yardımıyla mısır ununa bulayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Daha sonra pirinçleri tuzlu ve limonlu suyun içerisinde yarım saat kadar bekletin.
Soğanları ince ince doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağını ilave ederek güzelce kavurun.
Dolmalık fıstıkları da yağın içerisinde biraz kavurduktan sonra pirinçleri ilave edin.
Sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen soğanlı pilavı ocaktan alıp, tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatlarla beraber iyice harmanlayın.
Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Pilav dinlenirken ısıya dayanıklı derin kaseleri güzelce yağlayın. Daha sonra ikiye ayrılmış hamsileri sıra sıra dizin. Üzerine dinlenen pilavı da ilave ettikten sonra kalan hamsilerle kapatın.
170 derece fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder