Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

20 Ekim 2018 Cumartesi

Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır?

Güneydoüu mutfağının buram buram lezzet koktuğu kuru patlıcan dolması tarifini sizler için araştırdık. İşte pratik kuru patlıcan dolması tarifi...
Hazırlanan bol baharatlı iç harcı ile bambaşka lezzete dönüşen kuru patlıcanlar, el emeğiyle kadınların yaz aylarında hazırladıkları kışlıklar arasından çıkıyor. Yapılışı oldukça basit olan kuru patlıcan dolması genellikle Güneydoğu bölgesinde yapılıyor.
İŞTE KURU PATLICAN DOLMASI TARİF...
MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
2 su bardağı pirinç
yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
3 diş sarımsak
Maydanoz
Baharat
YAPILIŞI
Kuru patlıcanları sıcak suyun içerisinde 5 dakika boyunca yumuşamasını sağlayın. Daha sonra suyunu süzerek kenara alın.
İç harcını hazırlamak için zeytin yağını tencereye alın.Ardından içerisine soğanları ilave edin. Sotelenen soğanların içerisine sarımsak ve salçaları ekleyin.
Kavrulan salçanın ardından pirinci de ekledikten sonra baharatları ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
İçerisine sıcak suyu da ekledikten sonra suyunu çekene kadar kapağını kapatın.
Pişen pirinçli harcı patlıcanların içerisine doldurun. Tüm patlıcanları tencereye dik bir şekilde dizerek yerleştirin. 1,5 su bardağı su bardağı su ve nar ekşisini de ekledikten sonra kaynayana kadar orta ateşte pişirin. 40 dakika pişen kuru patlıcanları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder