En kolay kalburabastı tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

7 Ekim 2018 Pazar

En kolay kalburabastı tarifi

Hafif şerbetli tatlılar arasında en gözde olan kalburabastı tatlısının en kolay tarifini sizler için derledik. İşte beş çaylarınızı şenlendirecek kalburabastının en kolay tarifi...
İsmini şeklinden alan kalburabastıtatlısının en kolay yapımını sizler için araştırdık. Genelde bayramlarda yapılan bu tatlının kolay yapımı ile artık her an mutfaklarınızda olabilir.
MALZEMELER
100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
yemek kaşığı irmik
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlamak için derin bir tencerede şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakın.
Derin ve büyük bir kaba unu koyun.Tereyağını azar azar ilave ederek yoğurun. Diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun. 20 dakika dinlendirmeye bırakın. 
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Parçaları bir rendeyi yağlayıp üzerine koyun. Şekil alan parçaları tepsiye dizin. 180 derecede açtığınız fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburasbastının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder