Balkabaklı çıtır börek tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

29 Ekim 2018 Pazartesi

Balkabaklı çıtır börek tarifi

Mevsimin sebzeleri arasında tezgahlarda yerini alan balkabağı ile lezzetli çıtır bir börek hazırlayabilirsiniz. İşte balkabaklı çıtır börek tarifi...
Farklı lezzetler tatmayı ve değişik tarifler denemeyi sevenler için hazırladığımız çıtır kabak böreği tarifi, göçmenlerin mutfağına ait. İşte balkabaklı çıtır börek tarifi...
MALZEMELER
1 kg ayıklanmış bal kabağı
500 gr tatlı lor peyniri
6 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Susam
YAPILIŞI
Bal kabakları temizledikten sonra tencerede bir miktar su ekleyerek güzelce pişirin. Daha sonra püre haline getirin ve içerisine lor peynirini ve baharatları ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kabın içerinde de süt, yumurta ve zeytinyağını iyice çırpın.
Yufkanın arasına sütlü karışımdan sürüp, üçgen olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Üçgen dilimlerin üzerine kabaklı karışımdan koyup rulo haline getirin.
Tüm yufkalar için aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta ve susam koyarak 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri ve altı kızana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder