Patates Köfteli Çılbır Tarifi
Kaç Kişilik4 kişilik
Pişirme Süresi15 dakika
Hazırlama Süresi20 dakika
Patates Köfteli Çılbır Malzemeleri
- 8 patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet taze soğan
- 1 su bardağı beyaz lahana (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- kızartmak için zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- servis için yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı dereotu (ince ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Patates Köfteli Çılbır Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabuklarını soyup gelişigüzel doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
- Diğer tarafta geniş bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip bir yemek kaşığı su ilavesiyle taze soğanları 1-2 dakika kadar soteleyin.
- Rendelenmiş beyaz lahanayı kattıktan sonra soteleme işlemini 1-2 dakika daha sürdürün.
- Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sote karışımını 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Haşladığınız patatesleri, kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle ezerek püre haline getirin.
- Hazırladığınız patates püresini lahanalı sote karışımıyla karıştırın. Üzerine az bir miktar un serpiştirin. Püre karışımını dört eşit parçaya bölüp top haline getirin.
- Hafifçe bastırarak yassı şeklini verdiğiniz köfteleri yanmaz ve yapışmaz bir tavada, zeytinyağında her iki tarafı da renk alana kadar 3-4 dakika pişirin.
- Yumurtaları, derin bir tencerede kaynayan suda poşe edin.
- Servis tabağına aldığınız patates köftelerinin üzerine poşe yumurtaları yerleştirin.
- Sarımsaklı yoğurt, pul biberli yağ ve incecik doğranmış dereotu eşliğinde bekletmeden servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder