Perde pilavı tarifimiz - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

12 Haziran 2020 Cuma

Perde pilavı tarifimiz

Perde pilavı
Pilav
3 su bardağı piriç
2 yemek kaşığı tereyağ
4.5 su bardağı su ve tavuk suyu
2 adet tavuk budu
Kuş üzümü
200 gr.çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Tuz karabiber
Az tarçın
Malzeme ile iç pilavı pişirin (bademlerin bi kısmını koyun kaynar suda haşlayıp kabuğunu çıkarttıktan sonra)
Hamuru için.
2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Tuz aldığı kadar un
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğur 2 parçaya böl (biri büyük diperi küçük olsun)
Büyük olan bezeti 3 cm kalınlığında açıyoruz kalıbı margarinle yağlayıp bademleri yerleştiritoruz hamuru dipten kenarlara doğru yerleştirip yapıştırıyoruz içine pilavı boşaltıp küçük hamuru açıp pilavın üstüne kapatıyoruz 200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder