Sodalı karnabahar kızartması! - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

8 Mayıs 2020 Cuma

Sodalı karnabahar kızartması!

Bu tarifi "karnabahar asla yemem" diyenler bile çok sevecek, sizden bir tabak daha isteyecek. Paneleyerek pişiriyorsunuz, çıtır çıtır yiyorsunuz. 

Dışı çıtır ama içi yumuşacık leziz sodalı karnabahar kızartması tarifi karşınızda! Yağ çekmemesi için birkaç ipucu da tarifin içinde sizi bekliyor. Hem de çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif!

Karnabahar sevmeyenler bile bayılacak: Sodalı karnabahar kızartması!

Karnabahar herkesin bayılarak yediği bir sebze değil. Hatta ağzına sürmeyenler bile var. Karnabahar gibi çok da tercih edilmeyen bir sebzeyi öyle lezzetli bir hale getiriyoruz ki herkes şaşırıp kalıyor. Karnabaharın artık sofranızda yerini almasının zamanı geldi de geçiyor bile. Yapacağınız sodalı karnabahar kızartmalarını değişik soslarla birlikte deneyebilirsiniz. Özellikle yoğurtlu soslar yanına çok yakışıyor. Hadi birlikte karnabaharın boyut değiştirdiği bu muhteşem tarifin detaylarına bir göz atalım.

MALZEMELER:

1 adet orta boy karnabahar
1 şişe soda
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Görsel 2
Karnabaharın çiçeklerini ayırın ve güzelce yıkayın.
Bir tencerede su kaynatın ve içinde 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı un ilave ederek karıştırın. ( Karnabaharların haşlanırken şekillerinin bozulmaması için eklemeyi ihmal etmeyin)
Su kaynayınca karnabaharları suyun içine atın. Hafifçe haşlanana kadar 5 - 7 dakika süresince suyun içinde pişmesini bekleyin.
Haşlama süresi bitince karnabaharları bir süzgece alın ve üzerine soğuk su tutun. Sularının güzelce süzülmesi için bir süre bekletin.

Bir kaseye yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.
Un ve galeta ununu da ayrı kaselere koyun.
Karnabaharların üzerine sodayı dökün ve 5 dakika bekletin.
Sonrasında karnabaharları sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa batırın.
Derin bir tencerede yağınızı iyice kızdırın. (Yağ çekmemesi için yağın kızgın olması çok önemli)

Panelediğiniz karnabaharları tek tek dikkatlice kızgın yağın içine atın.
Karnabaharların arasında biraz boşluk bırakmaya özen gösterin ve kızarırken çok fazla karıştırmamaya çalışın.
Kızaran karnabaharlarınızı kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa çıkarın ve fazla yağın süzülmesini sağlayın.
Lezzetine inanamayacağınız muhteşem sodalı karnabahar kızartmanız hazır! Yanında sarımsaklı yoğurtlu bir sos ile servis edebilirsiniz. Karnabaharları bu sosa bandırarak yerseniz çok daha leziz olur. 
Dilerseniz galeta ununu pul biber, kekik, kimyon gibi baharatlar ile karıştırabilirsiniz. Böylelikle karnabaharları daha fazla lezzetlendirmiş olursunuz. Baharat severler için bir alternatif olarak düşünebiliriz. 
Bu tarifi yaptığınızda karnabahar seven sevmeyen herkes bayılacak ve size tarifini soracak. Sadece şekli karnabahara benziyor. Tadı ise bambaşka! Bu tarifi denedikten sonra karnabahar favori sebzelerinizden biri haline gelebilir. Şimdiden ellerinize sağlık!
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder