Yaz sofralarınızı süsleyen, hem göze hem de damağa hitap eden kolay ve pratik pancarlı humus tarifi hazırladık. Rengi bile iştah açmaya yetiyor :)
Pancarlı humus nasıl yapılır diyenler için en pratik tarifi hazırladık, buyursunlar...
MALZEMELER
5 yemek kaşığı Tat Humus
2 adet pancar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz
Taze kekik
2 adet pancar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz
Taze kekik
YAPILIŞI
İlk olarak pancarların kabuklarını soymadan sarımsaklar ile birlikte haşlayın.
Haşlanmış pancarları süzün.
Kabuklarını soyun.
Pancarları ve sarımsağı pürüzsüz kıvam alana kadar blender'dan geçirin.
Derin bir kabın içinde Tat Humusu, pancar püresini, zeytinyağı, tuz ve kekiği karıştırın.
Tüm malzemeler harmanlanınca soğuk mezeniz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Haşlanmış pancarları süzün.
Kabuklarını soyun.
Pancarları ve sarımsağı pürüzsüz kıvam alana kadar blender'dan geçirin.
Derin bir kabın içinde Tat Humusu, pancar püresini, zeytinyağı, tuz ve kekiği karıştırın.
Tüm malzemeler harmanlanınca soğuk mezeniz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder