Kahvaltının vazgeçilmezi: Menemen tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi menemen, kahvaltı sofralarımızın baştacıdır. Lezzetinin yanı sıra tok tutucu özelliği de vardır. Hazır menemen harcı kullanarak hazırlanan bu yöresel lezzetin yapımı ise son derece pratik bir hal alıyor.
Mutfağımızın özel tariflerinden olan menemen, genelde kahvaltı sofralarında tüketilse de aslında besin değeri ve muazzam lezzeti sayesinde ise her öğün yenebilir bir tarif.
MALZEMELER
4 kaşık menemen harcı
3 adet yumurta
Kekik ve tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta
Kekik ve tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Teflon tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve ısıtın.
Yağ ısınınca içine menemen harcını ilave edin.
Yaklaşık 3, 4 dakika menemen harcını pişirdikten sonra içine bir kasede çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Üzerine tuz ve kekiği serpiştirin.
Menemeni ocaktan almaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Afiyet olsun...
Yağ ısınınca içine menemen harcını ilave edin.
Yaklaşık 3, 4 dakika menemen harcını pişirdikten sonra içine bir kasede çırpılmış yumurtaları ilave edin.
Üzerine tuz ve kekiği serpiştirin.
Menemeni ocaktan almaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder