4 pratik sahur tarifi! Lavaş, kroket, çikolatalı bar... - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

10 Mayıs 2020 Pazar

4 pratik sahur tarifi! Lavaş, kroket, çikolatalı bar...

Birbirinden farklı 4 pratik sahur tarifi! Lavaş, kroket, çikolatalı bar...


LAVAŞ TARİFİ
Görsel 1
Sahurda kahvaltılık yiyeceklerin yanına çok yakışan lavaş, uzun saatler boyunca sizi tok tutabilir.
Malzemeler
l 5 tane kesme şeker ya da 1 yemek kaşığı toz şeker
l 1 kilo un
l 1 tatlı kaşığı tuz
l 1 paket yaş maya
l 1’er bardak ılık su ve süt
l 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
l Malzemelerin hepsini karıştırın.
l Hamuru dinlendirin.
l Hamuru 20 civarı eşit parçaya ayırıp açın.
l Yüksek ateşte arkalı ve önlü olmak üzere pişirin.
PANKEK
Görsel 2
Malzemeler
l 3 yemek kaşığı şeker
l 2 tane yumurta
l Çok az tuz
l 2 su bardağı kadar un
l 1 paket vanilya
l 1 paket kabartma tozu
l 150 ml sıvı yağ
l 300 ml süt
Hazırlanışı
l Geniş bir kaba yumurtayı, sütü, şekeri, vanilyayı, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
l Yavaşça un ve kabartma tozunu ilave edin ve akıcı bir kıvam elde edin.
l Pankek hamurunu 5-7 dakika kadar bekletin. Sonrasında krep tavasını bir fırçayla hafifçe yağlayın.
l Bir kepçeyle hamurdan parçalar alın ve tavaya aktarın, pankekleri çevirerek pişirin.
l Servisi ister bal isterseniz pudra şekeri veya meyve ilave ederek yapabilirsiniz.
PATATES KROKET
Görsel 3
Malzemeler
l 3 tane haşlanmış patates (rendelenmiş)
l 1 tane yumurtanın sarısı
l Karabiber, muskat ve tuz
l Panesi için malzemeler
l Yumurta
l Galeta unu
l Kızartmak için sıvı yağ
l Un
Hazırlanışı
l Kroket için hazırladığınız malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun.
l Yuvarlak veya uzun olmak üzere istediğiniz şekli verin.
l Sırasında una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
l Patates kroketleri kızgın yağda kızartın.
PRATİK ÇİKOLATALI BAR
Görsel 4
Gün boyu tatlı krizinizi yönetecek bir tarif arıyorsanız, en sağlıklısından ev yapımı çikolatalı bar tarifi sizin için gelsin!
Malzemeler
l 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
l 50’şer gram çiğ badem ile çiğ fındık
l 100 gram bitter çikolata
l 1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışıbad
l Hindistan cevizi yağını tavaya alın, kısık ateşte biraz ısıtın.
l Çikolatayı kırın ve bir kaba aktarın.
l Bu kabı, suyla dolu olan başka bir kabın üzerine yerleştirin ve kabı ocağa oturtun.
l Çikolatayı benmari usulünde eritmiş olacaksınız.
l Çikolata eridikten sonra kenara alın ve ılımaya bırakın.
l Ilıklaşan çikolata ile diğer tüm malzemeleri birleştirin.
l Dilediğiniz kalıba bu karışımı yerleştirin.
l Oda sıcaklığına gelince kalıpları buzdolabına alın. Bir süre dinlendirin.
l Donmuş olan çikolataları dolaptan çıkarın, istediğiniz şekilde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder