Sivas Katmeri Tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

24 Nisan 2020 Cuma

Sivas Katmeri Tarifi


Katmerinizi Pişmeden tüm katlama ve açma işlemini yapıp çiğ olarak ta buzlukta muhafaza edebilirsiniz



Gerektiği zaman çıkarın ve Soğuk Fırına verin , Fırın derecenizi 200° ayarlayın ve kızarıncaya dek pişirin.
Malzemeler

Kullandığım ölçü :

250 ml su bardağı
1 su bardağı ılık Süt
1 su bardağı ılık Su
1 tatlı kaşığı Tuz
2 tatlı kaşığı Şeker
yarım paket Yaş maya (veya 1 paket •Tozmaya)
4/4,5 su bardağı Un
Ara katlara Sürmek için :
150 gr Eritilmiş Tereyağ
Yüzeyi için :
1 Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı Yoğurt
Pişme Süresi :
Önceden ısınmış alt üst ayar 210°fırında 35/40 dakika pişecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder