Katmerinizi Pişmeden tüm katlama ve açma işlemini yapıp çiğ olarak ta buzlukta muhafaza edebilirsiniz
Gerektiği zaman çıkarın ve Soğuk Fırına verin , Fırın derecenizi 200° ayarlayın ve kızarıncaya dek pişirin.
Malzemeler
Kullandığım ölçü :
250 ml su bardağı
1 su bardağı ılık Süt
1 su bardağı ılık Su
1 tatlı kaşığı Tuz
2 tatlı kaşığı Şeker
yarım paket Yaş maya (veya 1 paket •Tozmaya)
4/4,5 su bardağı Un
Ara katlara Sürmek için :
150 gr Eritilmiş Tereyağ
150 gr Eritilmiş Tereyağ
Yüzeyi için :
1 Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
1 yemek kaşığı Yoğurt
Pişme Süresi :
Önceden ısınmış alt üst ayar 210°fırında 35/40 dakika pişecek..
Önceden ısınmış alt üst ayar 210°fırında 35/40 dakika pişecek..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder