Gaziantep İslim kebabı tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

30 Mart 2020 Pazartesi

Gaziantep İslim kebabı tarifi

Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden olan islim kebabı, lezzetiyle adının hakkını veren yemeklerden biridir. Kürdan kebabı olarak da bilinen bu yöresel yemek, kolay bir şekilde hazırlanır. Lezzetiyle de parmak ısırtır. İslim kebabı nasıl yapılır diyorsanız yazımızı okumaya devam edin sevgili okur. İşte karşınızda lezzetiyle baş döndüren islim kebabı tarifi.

Gaziantep İslim kebabı tarifi
Patlıcan ve köftenin uyumu hiç bu kadar güzel olmamıştı... İslim kebabında buluşan bu iki lezzet, Antep mutfağının en özel tariflerindendir. 
Yapılışı da son derece pratik olan islim kebabı ile misafirlerinize ziyafet yaşatabilir, farklı bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. İslim kebabı pratik ve kolay olmasına rağmen, şık görüntüsüyle de özenli bir yemektir. 
Şimdi sizler için tadına doyum olmayan islim kebabı tarifi paylaşacağız,

İSLİM KEBABI TARİFİ

İslim kebabının bir diğer adı kürdan kebabıdır. Görüntüsüyle göz dolduran bu yöresel yemek, lezzetiyle de bir ziyafet yaşatır. İslim kebabı için Antep’in en pratik yemeği desek yanılmayız. Tarifi yapmak için mutfakta profesyonel olmanıza gerek yok. Malzemeleri hazır edin ve kolları sıvayın sevgili okur. İslim kebabı tarifi için adımları takip etmeniz yeterli. Sonunda o enfes lezzete ulaşmanız kaçınılmaz olacak. İşte karşınızda islim kebabı yapılışı...

İSLİM KEBABI İÇİN MALZEMELER

Köftesi için:
Yarım kilo kıyma
Bir adet kuru soğan
Bir adet yumurta
3 diş sarımsak
Ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Tuz
Kimyon ve karabiber
Dğer malzemeler:
Bir kilo ince ve uzun patlıcan
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir su bardağı su
Domates
Yeşil sivri biber

İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR?

İslim kebabı tarifi için ilk olarak köfte yapımına başlayın.
Köfteyi hazırlamak için soğanı rendeleyin. Derin bir kabın içinde soğanı, kıymayı, yumurtayı, ekmek içini, ezilmiş sarımsağı ve baharatları karıştırıp, yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuz içinde yuvarlayın.
Hazırladığınız köfteleri az yağlı bir teflon tavada hafif bir şekilde kızartıp, bir kenarda bekletin.
Patlıcanları yıkayın ve dikey bir şekilde ince ince kesin. Bu kestiğiniz patlıcan dilimlerini yaklaşık 20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan aldıktan sonra havlu kağıt yardımıyla iyi bir şekilde kurulamanız çok önemli. Aksi halde yağda kızartırken çok fazla yağ sıçratabilir.
Kuruladığınız patlıcanları teflon tavada çok fazla yağ kullanmadan arkalı önlü kızartın. Patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıt üzerinde yaklaşık 20 dakika kadar bekletin.
Şimdi iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgaha ya da temiz düz bir tabağın üzerine koyun. Patlıcanın orta kısmına bir adet kızarttığınız köfteden koyun.
Patlıcanları köftenin üzerine kapatın.
Domatesleri dilimleyin. Biberleri de geniş çapta doğrayın.
Patlıcanın üzerine bir dilim domates, bir parça biber olacak şekilde yerleştirin.
Malzemeleri sabitlemek için kürdan kullanın.
Tüm malzemelere aynı işlemi uygulayın.
İslim kebaplarını tercihen borcama dizin. Borcam yoksa da derin bir fırın tepsisine alın.
Salçayı suyun içinde çözdürün. İslim kebaplarının üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeler kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun...

İSLİM KEBABI PÜF NOKTASI NEDİR?

Köfteyi hazırlarken malzemelerin homojen bir kıvam alması önemli. Eğer malzemeler tamamen harmanlanmazsa köfteler dağılabilir.
Hazırladığınız köfteleri dinlendirirseniz lezzetini iki katına çıkarırsanız. O yüzden köfteyi hazırladıktan sonra yaklaşık yarım saat dinlendirin.

İSLİM KEBABI KALORİ ORANI NEDİR?

Bir porsiyon islim kebabı yaklaşık olarak 308 kaloridir. Patlıcanlar ve köfteler kızartılarak hazırlandığı için diyet yapanlar için porsiyon kontrolü önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder