Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

15 Mayıs 2019 Çarşamba

Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

Sofralarınızın baş tacı lezzeti olup herkesin bayıla bayıla yediği yaprak sarması, en az lezzeti kadar uğraş verici olsa da yemekten vazgeçemeyeceğimiz en güzel atıştırmalık yiyeceklerden biridir. 
Sarması saatleri alıp 5 dakikada biten yaprak sarmalarını daha sık yapmanız için artık bir sebebimiz var! 
Hem hızlı hem de kalem gibi incecik sarabilmek için poşetle yaprak sarma yöntemini sizler için derledik. 
İşte her kadının bilmesi gereken o çok basit yöntem ile en kolay yaprak sarması tekniği…
Mutfak işlerini seviyor, ama gününüzün neredeyse tamamını yemek yaparak geçiriyorsanız işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden birini sizler için müjdeledik. 
Parmak yedirten lezzette olup herkesin yemekten kendini alıkoyamadığı yaprak sarmaları, özel bir misafiriniz geldiğinde ya da altın günlerinde sofranızı sarma lezzetiyle donatmak için harika bir alternatif olabilir! 
Muhteşem tadının güzelliği bir yana sarması oldukça meşakkatli olan yaprak sarması çoğu zaman en pratik kadınların bile saatlerini alabilir. 
Bizde kadınların elini kolaylaştıracak en pratik ve kolay poşetle yaprak sarması yöntemini sizler için aktardık. Peki, saatlerimizi alan bu yaprak sarması en hızlı kalem gibi nasıl sarılır? Yaprak sarmasının püf noktaları neler? İşte yanıtı…
POŞETLE YAPRAK SARMASI YÖNTEMİ
Eni geniş olmayan bir kilit poşeti zemin üzerine serin. Ardından asma yaprağı güzelce poşetin üzerine yayın. Yaprağın içini doldurduktan sonra kenarlarından katlayarak bir ya da iki adım kadar döndürün.
Kullanacağınız pirinç ya da bulgur pişme sırasında şişeceğinden yaprak arasına fazla koymayınız. 
Sararken sert hareketlerle yırtılmamasına gayret gösterip ne sımsıkı ne de gevşek bırakın.

Etli yaprak sarması düşünüyorsanız muhakkak kıyma kullanın ve ortasının yağlı olması gerektiğini unutmayın. Zeytinyağlı yaprak sarmasında ise sızma zeytinyağını ihmal etmeyin. Pişince kapağını kaldırıp sıcaklığı gidince bir miktar zeytinyağı gezdirin ve dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder