Orman kebabı Tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

21 Mayıs 2019 Salı

Orman kebabı Tarifi

Orman kebabı Türk mutfağına yerleşmiş, yüzyıllardır yapılan bir yemektir. Hem içerisindeki sebzelerle vitamin deposu olan orman kebabı, Osmanlı mutfağında da yer alan bir tarif. 
Pilavın yanında servis edebileceğiniz hem et hem de sebzeleri buluşturan orman kebabını pişirmek isterseniz mutlaka tarifimize göz atmalısınız. 
ORMAN KEBABI TARİFİ:
MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su
YAPILIŞI
Öncelikle eti pişirerek tarifi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri tencereye koyarak, suyunu çekene kadar kavurun.
Daha sonra soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.
2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. 
Suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.
Baharatları ve tuzu da ilave edip, en son küp küp doğranmış patatesleri içerisine koyun.
Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra,  yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder