Kruton nasıl yapılır? Pratik kruton tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

12 Mayıs 2019 Pazar

Kruton nasıl yapılır? Pratik kruton tarifi

Sofraların en nefis başlangıcı olan çorbalara lezzet katacak hem de doyurucu hale getirecek kalorisiz kruton yani ekmek kurusu nasıl yapılır sizlerle paylaşıyoruz. 
Dünyaca ünlü yıldızların bile evde kendisi pişirdikleri kruton adeta vazgeçilmeziniz olacak.
Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde veya çorbaların üzerine servis edebileceğiniz kruton, kalan ekmekleri değerlendirmek için en güzel yollardan birisi. 

Özellikle diyet yapanların ekmeğin kalorisini düşürmek için tercih etmesi gereken kruton, salatalara, çorbalara konulabilir. Peki kruton nasıl yapılır
KRUTON TARİFİ:
MALZEMELER
4 dilim tam buğday ya da köy ekmeği
yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 dal taze kekik
Yarım tatlı kurutulmuş fesleğen
1/4 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Öncelikle sarımsakları doğrayarak işe başlayabilirsiniz. Sarımsakların kabuğunu soyup küpler halinde doğrayın. 
Ardından tam buğday ekmeğini kalın küpler halinde kesin. Derin bir kabın içerisine zeytinyağı, sarımsak küpleri, kurutulmuş fesleğen, taze kekik ve pul biberi karıştırıp ekmek küpleri ile harmanlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder