Güllaç nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

11 Mayıs 2019 Cumartesi

Güllaç nasıl yapılır?

Ramazan'ın en özel tatlılarından olan Güllaç iftar sofralarını süslemek için sabırsızlıkla bekliyor. Hem sağlıklı hem de hafif olan güllaç tatlısı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden. Peki evde güllaç yapılır mı? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi ve en lezzetli güllaç nasıl yapılır? Tadı damaklarda iz bırakacak olan enfes güllacın ev yapımı tarifi sadece yasemin.com'da!
Ramazan'ın müjdeleyicisi, Osmanlı’nın kuruluş yıllarından itibaren yapılan Güllaç tatlısı, Ramazan ayının en çok aranılan tatlı tariflerinden biri olarak göze çarpıyor. Genellikle dışarıdan alınsa da asıl lezzetli olanı evde yapılandır. 

çeşitli süslemelerle hem göze hem damağa hitap eden, hafif bir lezzet olmasına rağmen tatlı ihtiyacını karşılayan Güllaç hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlıyoruz. 
Mısır nişastası, un ve suyun muhteşem uyumunun eseri Güllaç yaprakları, ceviz, süt ve gül suyuyla birleşince Ramazan sofralarının baştacı oluyor. Peki, az malzemeyle enfes bir tatlı yapılabileceğinin kanıtı Güllaç tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte, püf noktalarıyla Güllaç tarifi...

MALZEMELER
1 paket güllaç(10 yaprak güllaç)
1, 5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş fındık
yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için;
Fındık
Vişne
Nar taneleri
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve sütü derin bir tencerenin içerisine alıp ılık olana kadar karıştırın. Kesinlikle sütü kaynatmayın.
Daha sonra güllaç yapraklarını derince bir tepsiye koyun. üzerine her yeri ıslanacak şekilde kepçe ile sütü dökün.

5 güllaç yaprağını aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da sütle ıslattıktan sonra bu kata fındık serpin. Üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak döşeyin.
Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içerisine gül suyunu ilave edin. Son olarak tatlının üzerini döktükten sonra buzdolabına kaldırın.
En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder