ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİF - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

15 Mayıs 2019 Çarşamba

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİF

"Terbiyeli mercimek çorbası olur mu?" demeyin. Osmanlı mutfağının en güzel ve kolay tarifleri arasında yer alan Çeşmi Nigar çorbası, mercimeğin terbiyeli hali. 

İŞTE ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 litre sıcak su
Terbiyesi için;
1 adet yumurtanın sarısı
yarım limonun suyu
1 su bardağı süt
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pulbiber
YAPILIŞI
Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra derin bir tencere dökün. Daha sonra suyu ekleyip pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir tencerede soğanları, tereyağı, nane, sıvı yağı ve pulbiberi güzelce kavurun. Ardından mercimeklerin suyunu süzerek kavrulan soğanların üzerine ilave edin.

Tuzu da ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynatın. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Yoğun kıvamını açmak için ise sıcak su ilave edebilirsiniz.
Daha sonra terbiyesini bir kasede çırparak çorbaya ekleyin. Kaynadıktan sonra sos ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder