Mantı sevenlerin çok beğeneceği ve oldukça pratik olan bu tarifi sık sık yapmak isteyeceksiniz. İşte mantı makarna tarifi...
Akşam yemeği için pratik ve lezzetli bir tarif arayanlara müjde! Mantımakarna ile hem sofralarınız hemde mideniz bayram edecek.
İŞTE KOLAY MANTI MAKARNA TARİFİ...
MALZEMELER
1/2 paket makarna
İçi için;
250 gram kıyma
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servis için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam kuru nane
2 diş sarımsak
1 tutam kuru nane
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Kuru soğanı, maydanozu ve sarımsakları robottan geçirin ve güzelce karıştırın.
Daha sonra bir kabın içerisine alıp baharatları da ekleyerek yoğurun.
Tencereye bir litre suyu koyup içerisine tuz ve biraz sıvı yağ damlatın. Su kaynadığında makarnaları içerisine atarak 4 dakika kadar haşlayın.
Ardından süzün ve soğuk sudan geçirin.
Hazırladığınız iç harcı makarnaların içerisine tek tek doldurun. Geniş bir tavanın içerisine güzelce dizin.
Tüm makarnalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üstünü 1 parmak geçecek kadar suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. 10 dakika sonra suyunu süzerek servis edeceğiniz tabağa alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekledikten sonra tavada kızan tereyağını da gezdirin. Pul biber serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder