Muradiye çorbası tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

24 Şubat 2019 Pazar

Muradiye çorbası tarifi

Muradiye çorbası nasıl yapılır


Yaz kış çorba sevenlere enfes mi enfes bir çorba tarifimiz var. Lezzetli tavuk eti, arpa şehriyesi ve bol vitaminli sebzelerle birleşen muradiye çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Siz de bu akşam başlangıç olarak farklı bir lezzet denemek istiyorsanız Muradiye çorbasını kolaylıkla pişirebilirsiniz. Tabak tabak yediren ve çocuklara sebzeleri sevdiren Muradiye çorbasının tarifi yazımızda...
Soğuk havalarda iştah hep açık olur. Siz de kilo almadan kış aylarını rahat bir şekilde geçirmek istiyorsanız Muradiye çorbasını deneyebilirsiniz. İçinizi ısıtırken aynı zamanda doyuran ve şifa veren Muradiye çorbası, Bursa ilimizden bize armağan. 
MALZEMELER
yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
1 litre su
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı su
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içerisine yağı alın ve tavukları küp küp doğrayıp güzelce karıştırın.
Biraz soteledikten sonra kabak ve havuçları da ilave edip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
Ardından tencereye arpa şehriyelerle birlikte suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, sebzeler ve arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen çorbaya terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir kasede un, yoğurt ve yarım su bardağı suyu karıştırın.
Yoğurt sıcak görünce kesilmemesi için tencerede kaynayan çorbadan bir kepçe su alın ve kasedeki karışıma azar azar ekleyerek yedirin.
Çorbayı karıştırırken kasedeki terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin. Orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatın.
Naneli tereyağını çorbaya ilave edip, sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder