Kış aylarının lezzetlerinden biri olan kuru fasulyenin Kayseri usulü nasıl yapıldığını biliyor musunuz?
Güveçte pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Sizler için bu eşsiz lezzetli yemeğin yapılışının en kolay yolunu bulduk. Haberin detayında güveçte pastırmalı kuru fasulyenin yapımının püf noktalarını bulabilirsiniz.
Kayseri mutfağının vazgeçilmezi pastırmayı kahvaltının yanı sıra ana yemeklerin malzemesinde de lezzet katması için kullanılır. Ülkemizde yaygın olarak yapılan kuru fasulye yemeğini bir de Kayseri usulü deneyin. Ağır misafirlerinize sunacağınız bu lezzetin nasıl yapıldığını sizler için derledik.
MALZEMELER
3 su bardağı kuru fasulye
4 soğan
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tereyağı
4 domates
2/5 sivri biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
8 dilim pastırma
4 soğan
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tereyağı
4 domates
2/5 sivri biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
8 dilim pastırma
YAPILIŞI
Önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri derin bir tencereye alın. Fasulyeleri 2 parmak miktarında geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya bırakın. Malzemeleri ince küp şeklinde doğrayıp başka bir tavada pişirin. Daha sonra pastırmaları da kesip atın. Kaynayan fasulyeyi süzdükten sonra bu karşımı tencereye ekleyin. Üzerine tekrardan su katıp salçaları koyun. 5 kaynamadan sonra altını kapatıp servis edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder