Şıllık tatlısı nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

11 Kasım 2018 Pazar

Şıllık tatlısı nasıl yapılır?

Şanlıurfa mutfağının lezzetli tatlıları arasında listenin ilkleri arasında y
er alan şıllık tatlısının tarifini sizler için araştırdık. İşte şıllık tatlısı tarifi...
Şerbetli tatlılar tüketmeyi seviyor ya da hafif bir tatlı tarifi arıyorsanız, Şnalıurfa yöresine ait olan Şıllık tatlısını deneyebilirsiniz. Krep hamuruna benzeyen yumuşak yapısı ve lezzetli iç harcı ile midenizin bayram etmesini sağlayacak enfes şıllık tatlısı tarifini sizler için araştırdık.
İŞTE PRATİK ŞILLIK TATLISI TARİFİ...
MALZEMELER
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gram ceviz
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
4 kaşık sade tereyağı
Yarım su bardağı su
Çeyrek su bardağı şeker
YAPILIŞI
Öncelikle bir kabın içerisinde un, süt, kabartma tozu ve tuzu güzelce çırpın.
Homojen kıvama gelen karışımı 8 ila 10 saat arasında dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra krep gibi kepçeyle alarak pişirin.
Soğuması için bir tabağa aldığınız krepleri bekletirken şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Tereyağını da tavada eritin daha sonra üzerine cevizi ekleyin.
Karıştırdıktan sonra krep hamurunun içerisine doldurarak sıkıca sarın.
Sarılan hamurun üzerine şerbet gezdirerek bir süre çekmesi için kenara ayırın.
İsteğe göre üzerine antep fıstığı ya da çekilmiş cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder