Kırmızı biber iştahı açan, vücuttan toksinleri atan ve gribal enfeksiyonlara karşı direnen bir vitamin kaynağıdır.
İşte, kırmızı biberli çorba tarifi...
Kırmızı biber hemen hemen her yemekte kullanılır. Acı ve tatlı olarak iki çeşidi olan kırmızı biberi "Yasemin.com" ekibi bu kış ayına şifa olan bu çorbayı olarak sizlerin sofralarına servis ediyoruz.
İşte, kırmızı biberli çorbanın tarifi...
MALZEMELER
1 paket tavuk veya et suyu
1 bardak erişte veya arap şehriye
Maydanoz
Doğal tereyağı ve zeytinyağı
Tuz
Bir buçuk çay kaşığı kadar kırmızı biber
1 bardak erişte veya arap şehriye
Maydanoz
Doğal tereyağı ve zeytinyağı
Tuz
Bir buçuk çay kaşığı kadar kırmızı biber
YAPILIŞI
Tencerenin yarısı su ile doldurunuz. Suyun içerisine bir su bardağı erişte veya arap şehriyesini dökünüz. Haşlamaya bırakınız. İçine yarım kaşık tereyağ veya bir buçuk çay kaşığı zeytinyağı koyunuz. İsteğe göre tuz ilave ediniz.Tavuk suyunu veya et suyunu katınız. Kaynadıktan sonra 1 buçuk çay kaşığı kadar kırmızı biber ilave ediniz. Biraz (5 dakika kadar) kısık ateşte karıştırmaya devam ettikten sonra çorbanın altını kapatınız. Sıcak servis için hazırlık yapınız. Üzerine bir tutam maydanoz ile tat katabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder