Kaz tandır tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

26 Kasım 2018 Pazartesi

Kaz tandır tarifi

Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak ister misiniz? İşte yapımı pratik, yemesi oldukça keyifli olan kaz tandır tarifi...
Türkiye'nin en önemli kaz üretim merkezlerinden biri Kars'ta kadınların unutulmaya yüz tutan ekmek tandırlarında pişirdiği kaz, damak tadına önem verenlere ayrı bir lezzet sunuyor
MALZEMELER
2 buçuk kg Kars veya Ardahan kazı
Yeteri kadar su
3 su bardağı pilavlık bulgur

Üzerine;

1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı yoğurt
1’er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber
YAPILIŞI
Kaz etini sıcak suyun içerisinde bolca yıkayın. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyerek, 2 buçuk saat haşlayın. Ardından suyunu süzerek fırın tepsisine ilave edin. Üzerine kasenin içerisinde sıvı yağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırıp fırçayla sürün.
Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derece tandırın içerisinde üzeri kızarana kadar pişirin.
Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin. Aynı pilav yapar gibi pişirip üzerine havlu kağıt örterek demlenmesini sağlayın.
Pişen kazı tandırdan çıkarıp, pilavla beraber servis edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder