Doyurucu bir o kadar da hafif bir tarif denemek ister misiniz? İşte sizlere patatesli pankek tarifi...
Hafta sonu uzun uzun kahvaltı yapmayı sevenler için lezzetli bir pankek tarifini sizler için araştırdık. İşte sofralarınızı şenlendirecek ve yapımı da oldukça basit patatesli pankek tarifi...
MALZEMELER
3 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 demet dereotu (ince kıyılmış)
1/2 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 demet dereotu (ince kıyılmış)
1/2 adet soğan
YAPILIŞI
Patateslerin kabuğunu soyup kaynayan suyun içerisinde haşlayın. Daha sonra rendeleyin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp, soğanları rendeleyin. Suyunu süzdükten sonra un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
Ardından unu da yavaş yavaş ekleyerek elle şekil verilebilir kıvama getirin.
Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yassı bir şekilde dizin. 15 dakika kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder