Mantar Dolması Tarifi
Kaç Kişilik6 kişilik
Pişirme Süresi20 dakika
Hazırlama Süresi15 dakika
Mantar Dolması Malzemeleri
- 7-8 adet ızgaralık mantar
- 200 gr. ıspanak
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı krem peynir
- ½ su bardağı parmesan – rende
Mantar Dolması Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayın ve haşlayın.
- Sarımsakları ezin.
- Mantarların ortasını çıkarın ve saplarını ince ince doğrayın.
- Ocaktaki tavada mantarların çanaklarını dizin ve sulanana kadar pişirin.
- Başka bir tavada sarımsakları yağda kavurun, ıspanakları ekleyip soteleyin.
- Ispanakları tuz ve karabiber ilave ettikten sonra daha önce pişirdiğiniz mantar çanaklarına doldurun ve 180 derecelik fırına verin.
- Ortalama 20 dakika kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder