Karnabahar kızartması nasıl yapılır? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

25 Ekim 2018 Perşembe

Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Kış sebzelerinin arasında yer alan karnabaharı farklı bir şekilde sofralarınıza taşımak ister misiniz? İşte karnabahar kızartması tarifi...
Karnabaharı çocuklarınıza sevdirmek ya da sofralarınızda farklı tariflerle hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. İşte lezzetine doyum olmayacak karnabahar kızartması tarifi...
MALZEMELER
Bir adet karnabahar 
Bir tabak galeta unu
2 adet yumurta
yemek kaşığı un 
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Karnabaharları tek tek ayıklayıp suyun altında yıkayın. 
Daha sonra tuzlu suyun içinde haşlayın. 
Galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içinde tamamen özdeşleşene kadar çırpın. 
Haşlanan karnabaharları hazırladığınız sosun içine daha sonra da galeta ununa batırın.  
Hazırladığınız karnabahar kızartmalarını bol yağın içinde kızartın ve servis kabına alın. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder