Sıradan kek tariflerinden sıkılanlar bu tarife bayılacak. İşte İsviçre mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alan meşhur İsveç keki tarifi...
Dışı kıtır kıtır ama içi yumuşacık olan İsveç kekinin asıl adı Kladdkaka. Bu kek tarifinin yapımı oldukça basit.
İsveç kekinin tarifi...
MALZEMELER
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Tereyağını tavada eriterek soğumaya bırakın. Ardından yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar 5 dakika boyunca çırpın. Un, kakao ve vanilini ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra eleyerek yumurtalı karışımın içerisine ilave edin.
Daha sonra oda sıcaklığında soğuyan tereyağını içerisine ilave edin. Karışımı yuvarlak kek kalıbının yağlayarak içerisine aktarın.
Keki 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Üzerine çikolata sosu sıkarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder