Beyran çorbası nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

5 Ekim 2018 Cuma

Beyran çorbası nasıl yapılır ve faydaları nelerdir?

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "beyran" çorbası nasıl yapılır ve vücuda faydaları nelerdir sizler için araştırdık. İşte beyran çorbasına dair tüm bilinmeyenler...
Osmanlı döneminden kalma çok eski bir çorba tarifi olan Beyran, Gaziantep'in yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. 
Kışın artan talepler doğrultusunda kazanlarla pişirilerek lokantalarda satışa başlanan beyran çorbasını evde kolayca yapabilirsiniz. 
Adeta bir vitamin deposu ve hastalıklara şifa kaynağı olan beyran çorbasının lezzetli tarifini sizler için araştırdık.
İŞTE "BEYRAN" ÇORBASI TARİFİ...
MALZEMELER
1 kilogram incik
2 çay bardağı pirinç
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı biber salçası
8 diş sarımsak
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Düdüklü tencerenin içerisinde kuzu etini ve sarımsakları suyu ekleyerek pişirin. 
Daha sonra pişen eti küçük küçük parçalara ayırın. Ardından düdüklü tencerenin içerisindeki et suyunda pirinçleri haşlayın. Üzerine salça, pul biber, tereyağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek 5 dakika kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder