Kandil Poğaçası Tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

23 Eylül 2018 Pazar

Kandil Poğaçası Tarifi

Kandil Poğaçası Tarifi

Kandil Poğaçası
Kaç Kişilik6 kişilik
Pişirme Süresi35 dakika
Hazırlama Süresi15 dakika

Kandil Poğaçası Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kandil Poğaçası Nasıl Yapılır?

  1. Bir çırpma kabında 1 adet yumurta, 50 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı yoğurdu azcık çırpın.
  2. İçine 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep ve 1 paket kabartma tozu ekleyin.
  3. Sonra karıştırıp bir yandan yoğurarak azar azar un ilave edin.
  4. Alabildiğine un burda en doğru tabir, ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamurunuz oluveriyor hemen.
  5. Birer ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayın ve bir kasede 1 tatlı kaşığı pekmezle yarım çay bardağı suyu karıştırıp önce hamurları bu suya batırın sonra da kavrulmuş susama bulayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim ve bıçakla + şeklinde çizik atıp 180 derecede üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder