Fırında patatesli tavuk nasıl yapılır? Fırında patatesli tavuk malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli fırında patatesli tavuk tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla fırında patatesli tavuk tarifi Sofra'da
MALZEMELER
- 1 kg tavuk but
- 1 kg tavuk kanat
- 4 patates
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Fırında patatesli tavuk eti Nasıl Yapılır
- Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda.
- Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin.
- Derin bir kapta salça, baharat, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip 2-3 dakika kadar bekletin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder