Fırında Kabak Dilimleri Tarifi
Kaç Kişilik4 kişilik
Pişirme Süresi25 dakika
Hazırlama Süresi5 dakika
Fırında Kabak Dilimleri Malzemeleri
- 4 adet kabak
- yarım bardak tulum peyniri (rendelenmiş)
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı fesleğen
- tuz
- karabiber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Fırında Kabak Dilimleri Nasıl Yapılır?
- kekik, fesleğn, tuz, karabiber, peynir, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın.
- kabakları uzunlamasına ince ince kesin.
- yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kabakları dizin.
- daha önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
- çıkardıktan sonra ince kıydığınız maydanozları üzerine ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder