Domates Soslu Pirzola Tarifi - Yemek Tarifleri kolay yemek yap

Son Eklenenler

Home Top Ad

Post Top Ad

24 Eylül 2018 Pazartesi

Domates Soslu Pirzola Tarifi

Domates Soslu Pirzola Tarifi

Domates Soslu Pirzola
Kaç Kişilik4 kişilik
Pişirme Süresi30 dakika
Hazırlama Süresi10 dakika

Domates Soslu Pirzola Malzemeleri

  • 12 kalem pirzola
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 15 adet arpacık soğan
  • 3 adet domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
  • Tuz
  • Sos için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı su

Domates Soslu Pirzola Nasıl Yapılır?

  1. Pirzolaları tavaya ya da tencereye dizin.
  2. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük küçük doğrayın.
  3. Arpacık soğanları ve sarımsakları, doğranmış domatesler ile birlikte tencereye aktarın.
  4. Zeytinyağı, su, tuz ve taze kekiği de ekledikten sonra kalem pirzolaları, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.
  5. Sos için; tereyağını eritin.
  6. Unu ekleyin ve hafif bir renk alana kadar kavurun.
  7. Soya sosu, su ve karabiberi ekledikten sonra sosu 5 dakika kadar kaynatın.
  8. Kaynayan sosu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir kaba süzdürün.
  9. Domates sosunda pişen pirzolaları, servis tabağına alın.
  10. Tencerede kalan sosu hazırladığınız sos ile karıştırın.
  11. Servis tabağındaki pirzolaların üzerine sosu dökün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder